15 Eylül 2014 Pazartesi

PORTEKİZ 3

Lizbon da 3. günümüzü Cristo Rei (İsa Heykeli) ,Alfama ve Bairroalto bölgelerine ayırdık.Yine Oriente metro istasyonundan günlük viva Viagem kartlarımızı alarak yola koyulduk.
Lizbon metrosu diğer Avrupa şehirlerine göre karmaşık değil ulaşım çok rahat.
Cais do Sodre durağında inerek şehrin kalbine ulaşabilirsiniz.Yine burdan bizim gibi deniz ulaşımını kullanarak karşı kıyıya geçebilirsiniz.
Almada karşı yakanın sahil kasabası.101 Nolu otobüse binip son durakta inerek Cristo Rei ye çıkıyoruz.
Sonunda hayalime kavuştum sıra Rio dakinde aynı heykeltıraş yapmış.5 Euro ya bilet satın alarak asansörle yukarı çıkıyorsunuz Lizbon ayaklarınızın altında artık muhteşem bir manzara mutlaka ziyaret edin.
Buradan 25 April köprüsü manzarası
Tekrar şehre dönüp Sao Jorge kalesinin bulunduğu Alfama bölgesini gezmeye karar verdik.Kaleye 737 Nolu otobüsle çıkılıyor.
Rossio meydanına inip bu sefer de Chiado ve Bairroalto taraflarını gezmeye karar verdik.Tarihi Santa Justa asansörüyle Bairroalto bölgesine çıktık.
Asansör sırası beklerken
Turistik 28 Nolu tramvay
Gece Bairroalto sokakları fado sesleri yükseliyor.
Ja Disse biz Fadoyu burada dinledik çok sevdik.
Son gün alışveriş zamanı dönmeden sardalya balığını denemek istedik.Dönerken loreal ve kerastese ürünlerini depoladım çünkü yarı fiyatına bir de hediyelik horoz magnetleri çok renkli ve şirin göründü.
Taverna İmperial  in ızgara kalamarını çok beğendim Tuna balığı salatasını da tavsiye ederim muhteşemdi yazmadan geçmek istemedim.















1 yorum: